Рейки и Теате

Рейки е японска дума и се състои  от два йероглифа - Рей и Ки. Рей  означава "Божествена", "Космическа", а  Ки - "Жизнена Енергия".

Вижте информация за Теате

Рейки е  енергия, която се намира навсякъде около нас и е пропита във всичко. Рейки е името на енергията, Рейки е и името на терапията. Когато получаваме Рейки, енергията стимулира духа и тялото ни към Баланс и Хармония. Това е лечение с Универсалната жизнена енергия чрез полагане на ръце. Полагането на ръце върху тялото на човек или животно, с цел да се облекчи болката е древно като инстинкта. Първото нещо, което повечето хора правят, когато изпитват болка, е да сложат ръцете си върху болното място. Човешкото докосване носи топлина, спокойствие и изцеление,нежност и обич.
Корените на Рейки  се намират в Тибет, но за първи път е канализирана от японеца Микао Усуи и благодарение на него и неговите последователи достига днес и до нас. През 1922 г., след 21-дневно уединение за пост, молитва и медитация в планината Курама, д-р Микао  Усуи казва, че е получил знанието за Рейки, както и духовната сила, да прилага тази енергия и да инициира, да „настройва“ и другите към нея. След като открива Рейки в следващите седем години той работи в един лагер за просяци, където лекува болните и изпраща тези от тях, които били млади и оздравели, да си търсят работа. Когато ги вижда да се връщат отново в лагера, предпочитайки техния стар начин на живот, той разбира, че е лекувал физическите болести на тялото им, но не ги е научил как да се променят, за да започнат нов начин на живот. Усуи решава да прекрати лечението на бедните и се връща в манастир. Там създава принципите на Рейки, които трябвало да спазва всеки (лечител). И тогава той започва да преподава на тези, които искат да знаят повече и са готови на промяна. Усуи ги научава как да лекуват самите себе си и им дава 5-те принципа на Рейки, за да им помогне да лекуват и своя дух.  

Принципите на Рейки

Точно днес, не се гневи.

Точно днес, не се тревожи.

Печели честно хляба си.

Уважавай и обичай своите родители, учители и по-възрастните.

Изпитвай благодарност и любов към всяко живо същество.

 

Каруна Рейки

Енергийната система Каруна Рейки е система, която използва различните честоти на лечебните енергии, активирани чрез символи. Тези символи се активират по време на Рейки сеанс. Системата е известна от няколко десетилетия. Първите символи са получени от хора контактьори, участвали в една голяма медитация в Индия, водена от Духовния Учител Сай Баба. След това много други са получили символи и това продължава и в наши дни, на семинари по Рейки. Тези символи са дадени на човечеството, за да му помагат с енергиите си и функциите си.

За какво помага Рейки

Рейки ни помага да намерим своя път в живота и да придобием смелостта и вярата да го следваме. Да бъдеш воден от любовта е нещо, което хората трудно си представят, че могат да осъществят във времето, в което живеем. Но това е напълно възможно, защото ние сме божествени творения и такова е предназначението ни – да даряваме и да получаваме любов.
Рейки помага без всякакви лекарства и други процедури, но и без да си противоречи с който и да е друг метод на лечение, Рейки води до изцеление дори и при най-сложните заболявания. Примери за това може да даде всеки, който активно се занимава с Рейки. Често Рейки е последната надежда за болния човек. Ние притежаваме плътно физическо тяло, което може да бъде непосредствено видяно или усетено чрез допир, но имаме и още  4  енергийни тела: етерно, емоционално (астрално), ментално и духовно. Те са невидими, нематериални нива, съставени от Ки, и те управляват състоянието на физическото тяло. Лечението не може да бъде само физическо, то трябва да включва и  енергийните тела. Докато традиционната медицина лекува само физическото тяло, нетрадиционното лечение – особено Рейки – лекува всички  тела . Затова то отива много по - далеч от медицината и резултатите от него са далеч по - цялостни. Рейки  лекува не само очевидната болест, но и причините за нея.

Как се става Рейки

За да стане човек Рейки - канал, е необходимо първо да бъде иницииран. При инициацията учителят полага в аурата на човека Рейки символи и чрез тях прочиства канала, през който ще преминава усиленият поток от жизнена енергия.
Когато се раждаме, ние обикновено сме отворени и чисти канали на тази жизнена сила, но с възрастта постепенно блокираме каналите си и приемаме от Космоса само толкова енергия, колкото да поддържаме живота си. Това се е получило вследствие на неправилното хранене, на физическото и психическо натоварване, на застоялия начин на живот, на недостатъчното поемане на чиста изворна вода, на недоспиването, на постоянния стрес и неправилните ни мислоформи. Замърсеният въздух, който дишаме, електромагнитните вредни излъчвания допълнително допринасят за намаления приток на енергия към нашето тяло.

Всеки ли може да стане Рейки

Всеки може да стане проводник на Рейки независимо от възрастта, от заболяванията, които има, и от вероизповеданието му или атеизма му. Рейки не е религия, а система за баланс и хармония в живота. Много хора не са склонни да вярват в енергиите, защото не могат да ги видят, докоснат или чуят. Навремето много скептици не са вярвали и в съществуването на тока, но осветлението е било доказателство за това, че го има. Не е нужно да се вярва в Рейки или да се усеща по време на въздействието с нея. Важен е резултатът, който се получава независимо от скептицизма на човека.
Рейки е напълно безопасна както за приемащия, така и за целителя (през него преминава огромен поток енергия и както и колкото му е необходимо остава в него). Това е най-бързото и лесно за усвояване учение.

Как даваме Рейки

Традиционната Рейки система има три нива. В първо ниво можем да даваме Рейки единствено контактно  т.е. като поставим ръцете си върху друг човек, върху себе си или върху неодушевен предмет. Във второ ниво можем да пращаме Рейки от разстояние. Когато човек  реши да дава Рейки (и ако става въпрос за друг човек – когато получи позволение от него за това), просто поставя ръцете си върху човека (или предмета), на който е решил да дава Рейки и моли енергията да протече. Енергията навлиза през седма чакра в централния ни енергиен канал и от там навлиза и се отдава чрез ръцете на лекуващия върху тялото на получаващия или от дистанция. . Предимството на тази система е, че се черпи енергия от един неизчерпаем източник. Освен това енергията е с Висш Разум с Божествен произход и е абсолютно безвредна.

Теате

Теате е енергия от същия Божествен източник, както и Рейки, но с различна вибрация. Разликата при нея е, че въздейства върху енергийните ни финни тела: етерно, емоционално (астрално), ментално и духовно. Отстранявайки  проблем в някое от финните ни тела, осъществяваме изцеление на физическото тяло. С енергията на Теате се въздейства отвън навътре към тялото.

Изчиствайки ефирните тела от всичко негативно, Теате завишава тяхната светлинна вибрация и отваря пътя към духовно израстване. Системата спомага първо да осъзнаем кои сме като индивиди, да изградим своята личност. След това ни подкрепя да осъзнаем, че сме част от цялото, от всичко, което съществува, от Божествения творец.
Колкото по-често използваме Теате, толкова повече се зареждаме с нейната интензивна вибрация и у нас се пробужда безусловната Божествена любов. Научаваме се да обичаме всичко, което ни заобикаля, осъзнавайки, че сме част от цялото и същевременно, сме самото цяло.

Тази техника е подобна на другите природно лечебни системи ползващи енергия от Божествения източник. Тя е с различна вибрация, или различна честота на енергията идваща от източника, ако я сравним с Каруна Рейки, Ама Деус, Сейким и други подобни системи за природно хармонизиране и лечение.
Самата система на обучение се различава от това, което ние приемаме за метода на Рейки. Тя включва практикуване и живеене според принципите на Рейки и някои медитативни и духовни практики.Цялостната система включва ежедневно монотонно пеене и живот според принципите и утвържденията на Рейки.
След като веднъж човек е получил Рейджу упълномощение и енергийният му път е прочистен, за него вече не е необходимо да прави ментална връзка с енергията,защото с Рейджу настройката той получава отделен чист канал за достъп до целебната енергия. Отварянето на този чист канал дава възможност на човек да стане осъзнат и човечен.

Източници: http://www.bb-team.org/articles/3891_kakvo-e-reyki-i-kak-ni-pomaga 

http://reiki-plovdiv.groupsite.com/post/x-63

 

 тел. за контакти - 0879530971 Анна Желязкова Рейки Мастер