Диагностика на мускулен дисбаланс

Гръбначният стълб е огледало на здравословното състояние на нашия организъм!

За да бъде здраво тялото и да функционира пълноценно е необходимо да знаете, че силата е в нашата основа, а тя се крепи на гръбначния стълб и стъпалата. Гръбначният стълб поддържа на правилното място всеки орган и крайник, осигурява движението и придвижването, а стъпалата отговарят за баланса и разпределянето на тежестта в пространството.
При подрастващият организъм е важно да се фиксира и поддържа правилно базовата стойка както на стъпалата така и на гръбначния стълб, за да се изгради здрава основа, докато при вече оформеното тяло е важно да се подържа тази основа, както и да се коригира, ако е настъпила деформация.
Със годините, при неправилно и прекомерно натоварване всяко тяло се променя. Ако сте обездвижени, ежедневието и работата ви са свързани с една и съща физическа дейност, имали сте травми, тялото ви по естествен начин се деформира, определени мускули атрофират, а други за сметка на тях са в постоянно напрежение, в резултат губите способност да поддържате тялото в изправено положение, нашия гръбнак се нагажда и намира „удобна” позиция която с времето се задълбочава и се получава гръбначно изкривяване, което води до мускулен дисбаланс. Ако спортувате и не знаете, че имате този дисбаланс, то го подсилвате и задълбочавате.
Хубавото е, че нашето тяло има уникалната способност както да се променя, към лошо, така и към добро. Доказано е, че при сколиозата 1-2 степен, физическите упражнения, които са насочени към отстраняване на дисбаланса са основният метод за възстановяване.

Нашият специалист диагностицира мускулно-скелетната система - защото гръбначния стълб е основният компонент на скелета и заедно с гръдния кош и таза е основната поддържаща и носеща структура на тялото.
Диагностика на мускулен дисбаланс включва:
1. Функционален анализ на стойката - диагностика на гръбначния стълб, чрез която се определя степента на промяна в естествените гръбначни извивки, ставна диагностика, и установяване на сколиозата.

2. Комплексна методика за диагностика на Мускулен дисбаланс позволява да изградим оптимална позиция на гръбнака в ежедневието, развива личен поглед по време на индивидуални практики, осъзнатост и отговорност при групови занимания. Състои се от три етапа:
- Комплекс от тестове, които показват кои мускули са развити асиметрично.
- Разработване на индивидуална корекционна програма за тренировка, която спомага за коригиране и укрепване.
- Индивидуална тренировка, за постигане на баланс между ефикасност на упражненията и безопасност на изпълнение, чрез корекции в постановка на тялото и с използване на тренировъчни материали.

За постигането на трайни резултати предлагаме индивидуални и групови занимания, те спомагат в личната мотивация и за ефективното изпълнение на комплекса упражнения.  
 
За кого е тази услуга?
За всеки, който иска да бъде здрав!
За деца от 7-10г., като профилактика.
За тийнейджъри от 11-16г., коригираща практика. За да се спре развитието на сколиозата и тя да не доведе до трайни изкривявания, ние препоръчваме диагностика и навременна квалифицирана помощ още в ранните етапи.
За възрастни, коригираща практика.

Цени:
1. Функционален анализ на стойката
Възрастни - 50лв.
Деца - 30лв.
2. Комплексна методика за диагностика на Мускулен дисбаланс / само за възрастни/
 - Тест- 50лв.
 - Индивидуална програма – 50лв.
 - Индивидуална тренировка – 50лв.

Записване на час:

тел. 0897047751 - Нина Жос,
тел. 0879530971 - Анна Желязкова,
тел. 0887055672 - Десислава Апостолова;
e-mail: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите..

Информация за занятия в група тук.

Още в тази категория: Йога за бременни »